To co wysyłamy do innych,
wraca do nas jak echo.
fot.: https://www.google.pl/search?q=pszenica&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_XhcVeD1D6X6ywPZsIGIDw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1006&bih=588#imgrc=_
Pragnę podzielić się z wami e-mailem, który otrzymałam od Katarzyny Gurbackiej - to dyplomowany dietetyk i promotor zdrowego odżywiania. Pani Katarzyna otwiera oczy na pszenicę, która pszenicą jest tylko z nazwy, to twór laboratoriów genetycznych, niczym nie przypomina tej prawdziwej.
Cytuję:
Czy
wiesz, że ta roślina (którą jesz pewnie codziennie) uszkadza komórki,
zakłóca reakcję naszego ciała na cukier przez co zwiększa ryzyko
cukrzycy, przyspiesza tycie, powoduje zawały serca, szybciej się
starzejemy, także nasze organy: wątroba, serce, nerki…
Zawiera zawiera 2 groźne dla człowieka składniki:
Zawiera zawiera 2 groźne dla człowieka składniki:
-gliadynę,
białko, które nasz organizm rozkłada na egzorfiny. Jak wykazały
badania, są one związkami morfinopodobnymi i działają jak narkotyki. To
one nasilają apetyt, wywołują napady głodu. To one są winne temu, że
spożywamy codziennie nawet o 400 kalorii więcej! Osoby, które przestały
jeść produkty z pszenicy, schudły średnio od 11,8 do 12,5 kg w ciągu 6 miesięcy.
-aglutyninę,
to niezwykle toksycznym gen, który ma siać śmierć wszystkim larwom i
grzybom niszczącym plony. Jednak znajduje się też w tej roślinie, którą
jemy codziennie. Wzmacnia wpływ insuliny na komórki tłuszczowe ( przez
co łatwo nam utyć), wywołuje reumatoidalne zapalenie stawów, powoduje
nieszczelność jelit, może je też uszkodzić.
Dalszy ciąg znajdziesz na stronie:
http://gurbacka.pl/sklep/pysznosci-bez-pszenicy/?utm_campaign=dp_porady&utm_content=Ro%C5%9Blina%2C+kt%C3%B3ra+mo%C5%BCe+zrujnowa%C4%87+Ci+zdrowie+%28nie+jedz+jej+i+nie+dawaj+swoim+dzieciom+i+wnukom%29&utm_medium=dp_porady&utm_source=getresponse&utm_term=Ro%C5%9Blina%2C+kt%C3%B3ra+mo%C5%BCe+zrujnowa%C4%87+Ci+zdrowie+%28nie+jedz+jej+i+nie+dawaj+swoim+dzieciom+i+wnukom%29
Mam nadzieję, że artykuł wzbudził zainteresowanie.
Serdecznie pozdrawiam
Irena
Już dwa i pół roku nie jem pszenicy, trudno było, ale udało się.
OdpowiedzUsuńCiekawy artykuł.
Pozdrawiam
Artykuł ciekawy ,od dawna interesuję się tematem .
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Mówi się o tym coraz częściej, ale pszenica to pożywienie kulturowe, nie da się jej z dnia na dzień wycofać. Wszystkiemu winni są ludzie, bo dzisiejsze zboża różnią się od tych pierwotnych sprzed setek lat...
OdpowiedzUsuń