środa, 20 maja 2015

cała prawda o pszenicy

 To co wysyłamy do innych,
wraca do nas jak echo.


 fot.: https://www.google.pl/search?q=pszenica&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_XhcVeD1D6X6ywPZsIGIDw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1006&bih=588#imgrc=_
 Pragnę podzielić się z wami e-mailem, który otrzymałam od Katarzyny Gurbackiej - to dyplomowany dietetyk i promotor zdrowego odżywiania. Pani Katarzyna  otwiera oczy na pszenicę, która pszenicą jest tylko z nazwy,  to twór laboratoriów genetycznych, niczym nie przypomina tej prawdziwej.
Cytuję:
 Czy wiesz, że ta roślina (którą jesz pewnie codziennie) uszkadza komórki, zakłóca reakcję naszego ciała na cukier przez co zwiększa ryzyko cukrzycy, przyspiesza tycie, powoduje zawały serca, szybciej się starzejemy, także nasze organy: wątroba, serce, nerki…
 Zawiera zawiera 2 groźne dla człowieka składniki:
-gliadynę, białko, które nasz organizm rozkłada na egzorfiny. Jak wykazały badania, są one związkami morfinopodobnymi i działają jak narkotyki. To one nasilają apetyt, wywołują napady głodu. To one są winne temu, że spożywamy codziennie nawet o 400 kalorii więcej!  Osoby, które przestały jeść produkty z pszenicy, schudły średnio od 11,8 do 12,5 kg w ciągu 6 miesięcy.
 -aglutyninę, to niezwykle toksycznym gen, który ma siać śmierć wszystkim larwom i grzybom niszczącym plony. Jednak znajduje się też w tej roślinie, którą jemy codziennie. Wzmacnia wpływ insuliny na komórki tłuszczowe ( przez co łatwo nam utyć), wywołuje reumatoidalne zapalenie stawów, powoduje nieszczelność jelit, może je też uszkodzić.
Większość z nas jest karmiona tą rośliną od dzieciństwa. Stąd już w wieku 20, 30, 40, 50+ lat pojawia się wiele kłopotów ze zdrowiem, a nawet poważnych chorób jak choroby serca, zawały, egzema, RZS, refluks, cukrzyca, choroby tarczycy i wiele innych przykrych dolegliwości wymagających drogiego leczenia. 
 Dalszy ciąg znajdziesz na stronie:
 http://gurbacka.pl/sklep/pysznosci-bez-pszenicy/?utm_campaign=dp_porady&utm_content=Ro%C5%9Blina%2C+kt%C3%B3ra+mo%C5%BCe+zrujnowa%C4%87+Ci+zdrowie+%28nie+jedz+jej+i+nie+dawaj+swoim+dzieciom+i+wnukom%29&utm_medium=dp_porady&utm_source=getresponse&utm_term=Ro%C5%9Blina%2C+kt%C3%B3ra+mo%C5%BCe+zrujnowa%C4%87+Ci+zdrowie+%28nie+jedz+jej+i+nie+dawaj+swoim+dzieciom+i+wnukom%29
Mam nadzieję, że artykuł wzbudził zainteresowanie.
Serdecznie pozdrawiam
Irena

3 komentarze:

  1. Już dwa i pół roku nie jem pszenicy, trudno było, ale udało się.
    Ciekawy artykuł.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Artykuł ciekawy ,od dawna interesuję się tematem .
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Mówi się o tym coraz częściej, ale pszenica to pożywienie kulturowe, nie da się jej z dnia na dzień wycofać. Wszystkiemu winni są ludzie, bo dzisiejsze zboża różnią się od tych pierwotnych sprzed setek lat...

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.